söndag 18 oktober 2015

San Pacho

Hela Quibdó är berusat på musik och glädje. Orkestern spelar chirimia och människorna hoppar runt och ropar "dale dale volumen" (typ höj volymen) samtidigt som tåget dansar och hoppar fram gata efter gata genom staden. 

 
San Pacho är en karneval som firas till minnet av regionens helgon San Francisco de Asis. Det sägs att det har firats redan sedan 1648 då den första ceremonin firades på floden Atrato. Idag har festen vuxit och är inte enbart religiös utan också ett tillfälle att fira staden. Festen invigs den 20 september med en stor kortege och håller sedan på i en månad framåt med korteger och fest i de tolv bostadsområdena som ingår. 


Varje av dessa tolv bostadsområden har sin egen dag när invånarna klär ut sig i kortegen och visar upp sig inför staden, eller bara dansar med i "slutsvansen" av tåget. Och alla är välkomna!

Det är häpnadsväckande kostymer man får se som visar på stor kreativitet. Det sprakar av färger och glitter tillsammans med människornas leenden och alla dras med i rytmerna till chirimian som spelar oavbrutet.

Här kommer rad bilder från festligheterna!






 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar